Da se čovjek naježi: Dvorana u Novom Pazaru odala počast žrtvama na Novom Zelandu

Uz povike "Allahu ekber"

Da se čovjek naježi: Dvorana u Novom Pazaru odala počast žrtvama na Novom Zelandu

E. Čaušević

Prije nekoliko dana svijet je žestoko uzdrmao teroristički napad koji se desio na Novom Zelandu.

Brenton Tarrant (28) je u napadima na dvije džamije usmrtio skoro 50 ljudi, dok je još nekoliko ozbiljno ranjeno. Motiv napada bio je vjerske prirode. Napao je muslimansku zajednicu u Christchurchu, a cijeli pokolj snimao je preko društvenih mreža, što je naišlo na usudu cijelog svijeta.

Tog dana na meču u Turskoj između Fenerbahcea i Sicasspora stigle su nevjerovatno emotivne scene jer su navijači oba kluba odali počast muslimanskim žrtvama u Novom Zelandu.

Stadion se orio tekbirima i povicima "Allahu ekber", te nikoga ovo nije ostavilo ravnodušnim. Slične scene vidjeli smo i sinoć u Novom Pazaru na košarkaškoj utakmici.

Igrali su Novi Pazar i beogradski Dynamic, a domaći navijači su na isti način odali počast žrtvama ovog terorističkog napada dok je trajala minuta šutnje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi