Damir Mulaomerović podržao projekat "Za više košarke"

Nekadašnji selektor bh. reprezentacije

Damir Mulaomerović podržao projekat "Za više košarke"

Projekat za “Za više košarke”, koji je pokrenula kompanija Carlsberg BH u saradnji sa OKK Sloboda, nailazi na sve veću podršku poznatih košarkaških imena grada,koja su svoje prve korake napravili na Slatini, kultnom basket terenu, čija obnova je prva u planu. 

Tako je, nakon Jasmina Hukića, projekat podržao još jedan poznati Tuzlak, Damir Mulaomerović, nekadašnji selektor bh. košarkaške reprezentacije, koji je svoju karijeru počeo u KK Sloboda Dita.

Prisjetio se odrastanja na Slatini, u naselju gdje je živio, ali i zabio svoje prve koševe.

Prepoznao je značaj projekta kojim je u njegovom rodnom gradu planirana obnova postojećih i izgranja novih košarkaških terena te svojim sugrađanima poručio:

"Dragi moji Tuzlaci, pozivam vas da podržimo projekat Za više košarke koji kreće sa obnovom poznatog terena na Slatini, koji su neki s pravom nazvali „savršen krug“. Između ostalog, na tom terenu mnoge generacije su počele igrati, napravile svoje prve košarkaške korake, a među njima i ja. Zato podržite projekat Za više košarke i već danas ubacite svoj čep".

Slanjem video poruke Mulaomerović je želio dati doprinos ovoj društveno-odgovornoj kampanji, u kojoj su građani pozvani da učestvuju. U fazu realizacije projekat ulazi kada se sakupi 100 000 čepova sa Pan boce.

Unaprijeđenjem trenutnog sportskog mobilijara, postavljanjem tartan podloge, tribina, reflektora i novog koša, cilj je stvoriti što bolje uslove igre na Slatini.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi