Završio karijeru kada je imao samo 31 godinu, a onda pokrenuo čudan biznis i sada zarađuje milione

Aggeru ide na svim poljima

Završio karijeru kada je imao samo 31 godinu, a onda pokrenuo čudan biznis i sada zarađuje milione

Endin Čaušević

Nekadašnji danski defanzivac Daniel Agger svoj život vodio je na način koji nije baš specifičan za jednog fudbalera, ali je pokazao da mu je važno da i nakon završetka karijere ima čime da se bavi.

Agger je najbolje dane karijere proveo u dresu Liverpoola za koji je nastupao čak osam godina, a potom se vratio u Brondby na ljeto 2014. godine i očekivalo se da će tu igrati barem još pet ili šest sezona, ali se to nije desilo.

Nakon svega dvije sezone Agger je iznenadio fudbalsku javnost kada je objavio da završava svoju karijeru iako je tada imao svega 31 godinu i jasno je bilo da je tek u najboljim godinama za fudbal.

Međutim, Agger je poručio tada da se u njegovom životu ne vrti sve oko fudbala i da tu postoje druge stvari kojima se on želi baviti.

Još dok je igrao u Liverpoolu on je razmišljao o tome kako da uloži svoj novac i pokrenuo je nekoliko biznisa u Danskoj, a jedan od njih je bio pun pogodak i danas mu je glavni izvor zarade.

Naime, svi su ostali u šoku kada je Agger 2013. godine odlučio da pokrene firmu "KloAgger" koja se bavi održavanjem javnih WC-a širom Danske, te je ovaj biznis prethodnih godina zaista zaživio.

Oglasi

Agger je tada u pokretanje firme i početak ovog biznisa uložio oko 600.000 eura i to mu se počelo itekako isplaćivati. Nije mu trebalo dugo da vrati uloženi novac, a onda je njegova firma počela itekako da zarađuje.

Potpisali su nekoliko ugovora u mnogim gradovima u Danskoj gdje se brinu o javnim WC-ima, a prema pisanju tamošnjih medija Agger je već itekako profitirao i zaradio nekoliko miliona od tog posla.

No, on se nakon završetka karijere posvetio i drugim stvarima. Poznato je da je veliki ljubitelj tetovaža i da na njegovom tijelu skoro nema više mjesta za neke nove tetovaže.

Oglasi

Zbog te ljubavi Agger je i sam postao tattoo majstor i čest tetovira druge ljude i to radi jako dobro.

Seeing Daniel Agger's Retirement: Manage The Sewer System And Become A  Tattoo Artist

Međutim, jasno je da ni od fudbala ne želi tek tako da pobjegne. Pored svih tih poslova koje je pokrenuo on je odlučio da dobije sve licence i krene s trenerskom karijerom, te danas radi u nižem rangu danskog fudbala.

Agger je trenutno trener ekipe HB Koge koju je preuzeo prije nešto više od godinu dana. To je njegov prvi klub u trenerskoj karijeri i Agger jednostavno želi da pokuša da se ostvari i na tom polju.

Koge se takmiči u drugom rangu danskog fudbala i nakon deset kola je trenutno sedmi na tabeli sa 14 bodova. U prvoj sezoni Agger je ostavio ovaj tim u drugoj ligi što je bio glavni cilj, a jasno je da su apetiti porasli i da će pokušati sada da dođu u najjači rang fudbala u Danskoj.

Top Komentari

SarajFK
Ovako je i nas ''vlasnik'' mirvic pokrenuo biznis pa od naseg NAJVECEG KLUBA napravio WC SOLJU i pisa po nama a mi mu aplaudiramo. SVAKA CAST I NJEMU I NAMA KADA SMO TAKO PAMETNI.
2 2
AmellemA
Čekaj malo, oduzmeš mi pravo na rad, pravo na brak, održavaš me u životu i još da trpim tvoje komplekse? Nije mi u interesu da mi pamet razvlači stotinjak žena. Nije mi u interesu da kad im nešto ne bude po volji djecu huškaju protiv mene. Sve je interes, pa jel.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi