Bivša NBA zvijezda uzima milione van terena, a radnike ne plaća: Nemamo za hljeba...
Foto - EPA

Darko Miličić u centru pažnje

Bivša NBA zvijezda uzima milione van terena, a radnike ne plaća: Nemamo za hljeba...

Midhat Šljivak

Kada je stigao u NBA ligu 2003. godine i to kao drugi pik na jednom od najjačih draftova svih vremena Darko Miličić je postao velika košarkaška zvijezda.

Čovjek ispred kojeg je biran samo LeBron James, a iza kojeg su ostala imena poput Carmela Anthonyja ili Dwyanea Wadea nije se međutim proslavio, pa je karijeru završio sa 27 godina.

Miličić je ipak uspio zaraditi milione od ugovora, a novac je investirao u voćnjake koji su mu donijeli ogromnu zaradu. Međutim, u posljednje vrijeme radnike nije plaćao i oni su se požalili javno.

"Brate, isplati me, molim te", napisao je na Facebooku jedan od radnika Bojan Petrović, dok je jedna od radnica dodala:

"Nemamo za hljeb ni da djeci kupimo zimsku odjeću i obuću. Ubili su nas u pojam jer ne znamo kada ćemo dobiti pošteno zarađeni novac".

Za mjesec oktobar su dobili između 50 i 100 KM, a trebalo im je biti isplaćeno između 300 i 1000 KM, a za 'Novisti' Miličić je rekao:

"Nikada nikom nisam ostao dužan. Nemam razloga da se pravdam. Ako se kasnilo sa isplatom, to je bilo nekoliko dana-gore-dole i to je prihvatljivo jer je takav posao. Ako postoji neki problem bit će riješen brzo".

Ipak, današnje izdanje Kurira donosi drugačiju, mnogo bahatiju izjavu Miličića, koji je navodno rekao:

"Od januara nisam nikom ništa platio i ne planiran, jer Darko nikom ništa ne plaća".

Vidjet ćemo kako će se sve ovo završiti, ali bivša NBA zvijezda se iz zaista bizarnog razloga našla u centru pažnje.

Top Komentari

dinass
Budaletina i cetnik i sto bi placao. Sacekajte ga poslije jednog njegovog srbovanja kad se olesi kosto zna i direkom u glavu, mozda bude pametniji poslije toga
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti