Svjetska zvijezda se prerušila u Djeda Mraza i donijela osmijeh na lice malih fudbalera

Predivna gesta

Svjetska zvijezda se prerušila u Djeda Mraza i donijela osmijeh na lice malih fudbalera

Eldar Ganibegović

Božić i Nova godina za mnoge ljude širom svijeta su praznici kada je atmosfera usijana. Obilježavaju ih druženje s najdražima i dijeljenje poklona, a simbol ovih praznika svakako je Djed Mraz.

Nema veće radosti za mališane od toga da sretnu Djed Mraza i dobiju po neki poklon.

Zna to i brazilska zvijezda David Luiz, koji je odlučio da napravi sjajan gest i obraduje mališane u Brazilu.

Odlučio je da iznenadi male fudbalere u Flamengovoj školi fudbala i pojavio se obučen u Djed Mraza.

Fudbaler je od trenutka kada se pojavio na travnjaku izazvao veliko zanimanje i ispraćen je osmijesima i ovacijama.

Djeca su se odmah počela pitati ko se krije ispod nošnje. Luiz nije napustio svoju ulogu te je mladim igračima podijelio poklone.

Oglasi

Veliko je veselje nastalo kada je "dešifriran" identitet Djeda Mraza. Luiz je počeo davati autograme, a djeca su počela grliti idola i nisu skrivala emocije zbog susreta s njim.

Sam igrač nije krio emocije koje su ga pratile tijekom ovog susreta: "Možda je to najsretniji dan u godini za živjeti ono što je stvarno, ono što je ljudski."

David Luiz je igrač Flamenga od prošle sezone. Odmah je postao glavni član momčadi koja trenutno zauzima 5. mjesto u brazilskoj ligi. 

Bivši je reprezentativac Brazila za koji je na 57 nastupa postigao tri pogotka. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi