Dejan Malinović podržao reprezentaciju beskućnika BiH

Pred put na malonogometno EP

Dejan Malinović podržao reprezentaciju beskućnika BiH

Desni bek rukometne reprezentacije BiH i francuskog Creteila i jedan od najtalentovanijih bh. rukometaša u postratnom periodu Dejan Malinović poželio je sreću malonogometnoj reprezentaciji beskućnika BiH, koja u petak putuje na trinaesto svjetsko malonogometno prvenstvo beskućnika u Amsterdam.

Biće to četvrto u nizu učešće reprezentacije BiH na svjetskim prvenstvima, nakon Meksika 2012, Poljske 2013. i Čilea 2014. godine.

"Sve nas u Udruženju „Međunarodni forum solidarnost – Emmaus“ kao i igrače koji su okupljeni oko projekta reprezentacije veoma raduje Dejanova podrška. Tim više što je Dejan kao sportista prepoznao pozitivnu stranu projekta, i uloge sporta kao mehanizma i načina da se kroz njegovu društvenu i pokretačku moć doprinese boljim uslovima i novim šansama za pomoć marginalizovanim mladim ljudima u BiH. Na tome smo mu veoma zahvalni, i veselimo se da će naša saradnja biti nastavljena i u budućnosti", poručili su iz udruženja Emmaus, te dodali:

"Slične video priloge podrške projektu ranijih godina radili su i Vedad Ibišević i Emir Spahić, a većini je poznato da je Muhamed Bešić stalna podrška projektu i istovremeno i zvanični ambasador Udurženja 'Međunarodni forum solidarnosti – Emmaus'".

Dejanove riječi podrške će biti veliki motiv igračima koji će ove godine predstavljati BiH na prvenstvu u Amsterdamu, a oni su: Kenan Kikić, Fazil Hota, Sedin Ibrahimović, Boris Sedić, Amir Palislamović, Ramo Ramić, Dževdet Musić i Mirsad Mehidić.

Svečano otvorenje i prva utakmica naše reprezentacije su na programu u subotu, a naši momci prvu utakmicu u grupi C igraju protiv Mađarske sa početkom u 12:05 sati.  

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.