Odao se drogama i alkoholu, ponovo počeo da prosi pa dječaku objasnio kako je postao beskućnik

Gdje je potrošio sve te milione?

Odao se drogama i alkoholu, ponovo počeo da prosi pa dječaku objasnio kako je postao beskućnik

E. Čaušević

Nekadašnji NBA košarkaš Delonte West je nakon završetka karijere dotakao samo dno, te je postao beskućnik i počeo je prositi na ulicama Dallasa.

Prije nekoliko godina košarkaški svijet bio je u čudu kada se pojavio video ovog 38-godišnjaka kako prosi po ulicama Dallasa i izgleda gotovo neprepoznatljivo, a prije svega nekoliko godina igrao je u NBA ligi.

West je u potpunosti potrošio milione koje je zaradio dok je igrao u NBA ligi, te se počeo drogirati i postao je čak beskućnik špto niko ni slutio nije da bi mu se jednog dana moglo desiti.

Mnogi ga nisu mogli u početku ni prepoznati, a onda je jedan od ljubitelja košarke otkrio da je to zaista West, te da je nekadašnja NBA zvijezda svega nekoliko godina nakon penzionisanja završila na ulici.

Vlasnik Dallas Mavericksa, Mark Cuban, je platio Westu rehabilitaciju, a pomogao mu je i nekadašnji saigrač LeBron James jer svi oni žele da West ponovo ima život koji je dostojan jednog čovjeka.

Međutim, i pored toga čini se da se on nije baš opametio. Ponovo su se počele pojavljivati objave i videa nekadašnjeg košarkaša kako prosi.

Oglasi

Jedan dječak je objavio video Westa s benzinske pumpe na kojem se vidi kako razgovara s nekadašnjim košarkašem, a on mu je čak pokušao objasniti da je ostao bez novca nakon što se pobrinuo za svakog člana svoje familije.

Majka ovog dječaka pitala ga je da li je investirao svoj novac u nešto nakon karijere, a onda je West počeo da priča.

"Pobrinuo sam se za svoju familiju i za njihovu djecu i svakoga od njih ko je išao na koledž. Pobrinuo sam se da svako od njih ima svoju kuću", rekao je West, a onda ga je ona pitala kako je moguće da niko od njih mu se sada ne oduži za sve to.

"Borim se sam. Ne tražim ništa zauzvrat", kratko je dodao West.

Oglasi

Delonte West je u osmogodišnjoj NBA karijeri igrao za Celticse, SuperSonicse, Cavalierse i Maverickse. Bio je kratko u Kini i G ligi gdje je 2015. godine završio karijeru.

U NBA karijeri je 193 centimetra visoki košarkaš prosječno bilježio 9.7 poena, 2.9 skokova i 3.6 asistencija po utakmici.

Nada se da će jednog dana biti NBA trener

West se međutim nada kako će dobiti šansu u NBA ligi i to kao trener.

"Uvijek sam zainteresovan za igru koju volim. Prošle godine sam skautirao igrače za Dallas Maverickse. Tri godine prije toga bio sam skaut Boston Celticsa", ističe West i dodaje:

"Radujem se poslu NBA trenera ili asistenta u novoj sezoni. Ipak, to je biznis koji uključuje dosta ljudi i nadam se da ću biti u planovima za novu sezonu", rekao je West.

Top Komentari

MaDaj
Pa stvarno? jos jedan clanak o ovom idiotu? ebes mi sve sto ne pisete o njemu vise nego pojedinim reprezentativcima
2 0
DadiG
Svaki put kada napišu o njemu kako prosi kao da je neka vijest. Šta je objavljeno u ovom prilogu a da nije napisano u sijaset prijašnjih?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti