Dennis Rodman u novoj posjeti svom prijatelju Kim Jong Unu

Ponovo u Sjevernoj Koreji

Dennis Rodman u novoj posjeti svom prijatelju Kim Jong Unu

Dennis Rodman, bivši NBA košarkaš koji se proslavio u Chicago Bullsima, danas stigao u Sjevernu Koreju, gdje će se, kako je rekao, družiti i dobro provoditi sa liderom te zemlje Kim Jong Un, a ne baviti diplomatijom.

Rodman je odlučio da otputuje u Sjevernu Koreju nekoliko dana pošto je Pjongjang odbio posjetu američkog izaslanika koji je trebalo da pokuša da izdejstvuje slobodu za američkog građanina Kenta Baea.

Bae je uhapšen u novembru i osuđen na 15 godina teškog rada zbog, kako je Pjongjang naveo, neprijateljskih djelatnosti prema državi.

Rodmana su novinari na aerodromu u Pekingu, uoči polaska za Pjongjang, pitali da li će tražiti slobodu za Baea, a on je rekao da "ne želi da priča o tome".

"Samo želim da se vidim s mojim prijateljem Kimom i da učestvujem u osnivanju košarkaške lige u Sjevernoj Koreji, ili nešto slično tome. Ništa mi nije obećano, put tamo je prijateljski gest", rekao je Rodman, te dodao:

"Idem tamo da se zabavim i da pokušam da sagradim most kojim će Amerikanci i Sjevernokorejci premostiti jaz. Ljudi u SAD moraju da vide da nije loše putovati u Sjevernu Koreju, da se zabave i upoznaju nove ljude".

Nekada najbolji skakač NBA lige koji je u periodu od 1986. do 2000. godine igrao u NBA ligi, a sa Detroitom i Chicagom osvojio ukupno pet šampionskih prstenova, prvi put je Sjevernu Koreju posjetio prvi put u februaru ove godine.

Tokom karijere navijači su ga zvali "crv" i važio je za lošeg momka NBA lige. Poznat je po brojnim tetovažama, različitim frizurama i brojnim skandalima, ali i po vezi sa Madonom i braku sa glumicom Karmen Elekrtom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.