Di Canio otpušten zbog fašističke tetovaže

Ostao bez posla

Di Canio otpušten zbog fašističke tetovaže

Midhat Šljivak

Nekada kontroverzni fudbaler Paulo Di Canio otpušten je s mjesta voditelja na Sky Sport Italia zbog tetovaže fašističkog lidera Benita Mussolinija.

On se u programu pojavio u kratkoj majici, a na jednoj od tetovaža stoji nastpis "Dux", odnosno vođa, što je bio nadimak fašističkog lidera u Italiji Benita Mussolinija.

Nakon mnogih žalbi koje su stigle na Sky Italia, odlučeno je da se Di Caniju uruči otkaz.

"Pogriješili smo. Izvinjavano se svim ljudima koji su se osjetili povrijeđenim. Razgovarali smo s Di Caniom i usprkos njegovom profesionalizmu, dogovorili smo raskid saradnje", stoji u saopćenju Sky Italia.

Di Canio je tijekom karijere imao mnogo problema, jer je na terenu često golove proslavljao fašističkim pozdravom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi