Di Maria je i prije Uniteda ostvario nevjerovatan transfer

Nevjerovatni podaci

Di Maria je i prije Uniteda ostvario nevjerovatan transfer

Midhat Šljivak

Argentinski veznjak Angel Di Maria prešao je iz Real Madrida u Manchester United za gotovo 60 miliona funti, čime je postao najplaćeniji fudbaler u historiji engleske Premijer lige...

Ipak, malo je poznato da je Di Maria i ranije imao jedan nevjerovatan transfer. Međutim, ne radi se o njegovom transferu u Benficu iz Rosarija, niti o transferu iz Benfice u Real Madrid.

Već od ranog djetinjstva Angel Di Maria je pokazivao veliki talenat za fudbal. Počeo je već s četiri godine da trenira u jednom lokalnom klubu, a treneru protivničkog tima se toliko dopao da je odlučio da pošalje interesantnu ponudu za  fantastičnog dječaka.

Tako je ponudio čak 35 fudbalskih lopti za Di Mariju, a ponuda je naravno prihvaćena, te je Di Maria sa četiri godine napravio svoj prvi transfer u karijeri.

Nakon toga je sa sedam godina prešao u Rosario, gdje je igrao sve do 2005. godine, nakon čega je prešao u seniorski tim.

Od 2007. je bio član Benfice, a zatim od 2010. godine postaje član madridskog Reala.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.