Niko nije mogao prepoznati bivšeg fudbalera: Penzionisao se s 23, pa postao ovisan o teretani
Foto - Instagram

Mnoge je šokirao

Niko nije mogao prepoznati bivšeg fudbalera: Penzionisao se s 23, pa postao ovisan o teretani

M. Šljivak

Mnogi fudbaleri se po završetku karijere potpuno opuste i u nekoliko mjeseci izgledaju poprilično drugačije u odnosu na fudbalske dane.

Međutim, ima i onih koji brinu o svom tijelu te i dalje žestoko rade i nakon što okače kopačke o klin.

Jedan od njih je nekadašnji fudbaler West Hama Diego Poyet. Sin legendarnog Gustava Poyeta fudbal je napustio u 23. godini, a četiri godine kasnije ga rijetko ko može prepoznati.

Urugvajac je postao ovisnik o teretani. Doslovno puca od mišića na tijelu i njegov izgled je mnoge ostavio u šoku.

Oglasi

Mnogi nisu mogli ni prepoznati da je to Diego. Potpuno je drugačiji od momka koji je bio mršavac krhke građe koji je pokušao izgraditi fudbalsku karijeru.

Diego za razliku od oca nije uspio. Igrao je za Charlton, West Ham, nekoliko niželigaša, Godoy Cruz i kiparski Pafos. Međutim, prije četiri godine se odlučio na prekid karijere u 23. godini i posvetio se drugim stvarima.

Tata ga je potom uvrstio u svoj trenerski tim. Skupa su radili u čileanskoj Universidad Catolici, a sada su zajedno i u reprezentaciji Grčke koju je Gustavo Poyet nedavno preuzeo.

Top Komentari

Mamba24
Trebao bi nekad malo i listove raditi.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi