Dječak našao pet funti i poklonio ih junaku Huddersfielda

Šarmantna priča iz Engleske

Dječak našao pet funti i poklonio ih junaku Huddersfielda

M. Šljivak

Ekipa Huddersfield Towna prva je ove sezone pobijedila Manchester United.

Tokom vikenda ovaj tim je slavio sa 2:1 protiv jednog od najvećih timova svijeta, a golove su postigli Aaron Mooy i Laurent Depoitre.

Veoma šarmantna priča dešava se nakon ove pobjede. Dječak Adam svjedočio je pobjedi svog voljenog tima nad Unitedom, a na stadionu je tokom utakmice našao novčanicu od pet funti.

Nije želio da zadrži  novac već je direktoru kluba Seanu Jarvisu poslao pismo u kojem od njega traži da ovaj novac bude dodijeljen strijelcu gola Aaronu Mooyu kao nagrada za nastup.

"Bio sam na utakmici Huddersfielda i Manchester Uniteda. Našao sam novčanicu od pet funti na stadionu i dao sam je ocu jer ne želimo zadržati nešto što nije naše. Možete li zamoliti menadžera Wagnera da novac preda Aronu Mooyu jer je odigrao dobar meč i postigao je gol. Novac je u koverti", napisao je mladi navijač.

Jarvis je postavio fotografiju pisma na Twitter. Adam je postao glavna tema u Huddersfieldu, a uskoro bi mogao upoznati i Aarona Mooya, koji je iskazao želju da se vidi sa mladim navijačem.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi