Donovan američki nogometaš godine

Treća nagrada za napadača

Donovan američki nogometaš godine

E. Škorić

Napadač Los Angeles Galaxyja koji je trenutno posuđen Evertonu, Landon Donovan, proglašen je najboljim američkim nogometašem u 2009. godini.

Američki nogometni savez (USSF) izabrao je 27-godišnjeg napadača LA Galaxyja za najboljeg nogometaša SAD-a. Donovan je 2003. i 2004. godine također proglašen najboljim u svojoj državi, a prije njega samo je Kasey Keller (golman Seatllea) tu nagradu tri puta osvajao.

Osim za najboljeg igrača godine u SAD-u, Donovan je ove godine proglašen za najkorisnijeg igrača tamošnje MLS lige, kao i za najboljeg igrača američke reprezentacije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.