U RS-u od sutra dozvoljene sve takmičarske aktivnosti u grupama do 30 osoba

Odluka vlasti

U RS-u od sutra dozvoljene sve takmičarske aktivnosti u grupama do 30 osoba

Midhat Šljivak

U Republici Srpskoj od sutra će biti dozvoljene sve takmičarske aktivnosti organizacija i sportista u grupama od 30 ljudi.

Republički štab za vanredne situacije je na sjednici 7. maja donio nove odluke i mjere, a među njima je i ova o omogućavanju takmičarskih aktivnosti.

Tako će od sutra biti dozvoljene sve takmičarske aktivnosti sportskih organizacija i sportista svih uzrasnih kategorija u grupama do 30 ljudi.

Ovom odlukom dozvoljava se nasavak takmičenje u nižim ligama U repulici Srpskoj, te takmičenja u mlađim kategorijama u dvoranskim sportovima.

Također, omogućene su takmičarske aktivnosti sportistima koji treninge obavljaju na otvorenom uz pridržavanje epidemioloških mjera.

Dolazak publike ili drugih osoba koje organizator nije akreditovao još uvijek nije dozvoljen.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi