Dragi Siniša, učiteljica ti se crveni

Srbijanski stručnjak se izblamirao

Dragi Siniša, učiteljica ti se crveni

O. Lekić

Navijači Lazija ponovo su u centru pažnje pošto su oblijepili stadion naljepnicama na kojima se nalazila Anna Frank u Rominom dresu.

Njihov potez izazvao je osude u cijelom svijetu, a uoči večerašnjeg susreta Fiorentine i Torina italijanski novinari su tražili od trenera Torina Siniše Mihajlovića komentar vezan za skandalozno ponašanje navijača Nebesko-plavih čiji je bio idol.

No, dobili su neočekivan odgovor, odnosno srbijanski stručnjak se propisno obrukao.

"Ne znam o čemu se radi, ko je uopšte Anna Frank", glasio je Mihajlovićev odgovor, a kada su mu novinari objasnili da se radi o djevočici koja je poput miliona Jevreja stradala u nacističkom logoru uslijedio je odgovor:

"Ne znam, nisam upućen u tu temu. Izvinite".

Podsjetimo, Anna je skrivajući se u Amsterdamu prije nego su je nacisti otkrili i deportovali u logor u Dnevniku pisala o strahu, skrivanju i patnji Židova za vrijeme Drugog Svjetskog rata. Njenom ocu nakon njene smrti je vraćen Dnevnik koji je preveden na 60 jezika i jedno je od najprepoznatljivijih svjedočanstava o stradanju Jevreja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi