Eduardo: U Brazilu se osjećam kao stranac

Bivši hrvatski reprezentativac

Eduardo: U Brazilu se osjećam kao stranac

Bivši hrvatski reprezentativac Eduardo da Silva vratio se u Brazil, svoju rodnu zemlju, ali kaže kako se još uvijek nije navikao na život u Brazilu.

U utakmici 20. kola brazilskog fudbalskog prvenstva Flamengo je poražen kod Goiása s minimalnih 1:0, a za goste je do 66. minute igrao bivši hrvatski reprezentativac Eduardo da Silva.

Eduardo je kao 16-godišnjak došao u Dinamo nakon čega je napravio veliku karijeru u Evropi. Ovoga ljeta vratio se u rodnu zemlju, sjajno igra za Flamengo, ali se još uvijek ne osjeća kao kod kuće.

"Ovdje sam rođen, ali se još uvijek navikavam na život. Proveo sam 15 godina u Evropi i moj mentalitet se promijenio. Kad izađem vani, vidim razliku", izjavio je Eduardo za stranicu FIFA-e, te dodao:

"Osjećam se kao stranac. Drugačiji je saobraćaj, prodavnice... Još uvijek se nisam naviknuo. Otišao sam u Hrvatsku i tamo imao život. Sada sam se vratio, ali je u Evropi drugačije. Malo sam izgubljen".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti