Eksperiment na Football Manageru: Jugoslaviji niko ne bi bio ravan

Bila bi to najjača nogometna nacija

Eksperiment na Football Manageru: Jugoslaviji niko ne bi bio ravan

E. Škorić

Jedan gejmer je odlučio u nekoliko epizoda na svom YouTube kanalu prikazati snagu Jugoslavije u današnjem nogometu.

Spojio je sve igrače s prostora bivše Jugoslavije u jednu reprezentaciju i postao prvak svijeta u Kataru 2022. godine.

"U ovom eksperimentu Football Managera, testirao sam nacije iz bivše Jugoslavije kao ponovno ujedinjenu naciju na međunarodnoj sceni! Igrači iz Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Slovenije i Crne Gore, kao i dvije pokrajine, Kosova i Vojvodine zajedno će se natjecati kao Jugoslavija u ovom Football Manageru", naveo je na svom kanalu.

U videu koji traje preko 23 minute prikazan je put Jugoslavije do svjetskog prvaka. U polufinalu je pala Španija, u finalu Francuska, a gol odluke zabio je Marcelo Brozović.

Bh. reprezentaciju je u prvih 11 predstavljao Miralem Pjanić, a prvih 11 izgledalo je ovako:

Oblak, Vrsaljko, Stefan Savić, Nastasić, Šehović, Pjanić, Kovačić, Milinković-Savić, Živković, Antonio Marin, Jović.

Na klupi su bili Marušić, Livaković, Rakitić, Kramarić, Brozović, Pjaca...

Nedostaje tu još veliki broj talenata sa prostora bivše Juge, koja bi definitivno danas bila jedna od najjačih nogometnih sila da se ujedine svi vrhunski igrači koje imaju Srbija, Hrvatska, BiH, Slovenija, Kosovo, Crna Gora...

Top Komentari

Svojprisebi
reci ti to glupim nacionalistima a svi istim jezikom pa kako god da se zvao pricamo razumemo jedni druge. Zamisli da sada Irci kazu pricamo irskim amerikanci americkim australci australskim jezikom a sve jedno te isto sranje.
5 2
BobPaisley
...pokenjam vam se na šugoslaviju,da je valjala ne bi se raspala...imamo svoju BiH...ne bi mijenjao BiH za šugoslaviju pa makar bila najgora na svijetu,a ova druga prvak svijeta...nikad ne bi navijao za tu reprezentaciju.
4 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi