"Najveći bezobraznik" pokazao lijepu stranu: Nakon ovoga svijet će promijeniti mišljenje o njemu

Martinez oduševio

"Najveći bezobraznik" pokazao lijepu stranu: Nakon ovoga svijet će promijeniti mišljenje o njemu

Eldar Ganibegović

Argentina je koncem 2022. godine u Kataru postala prvak svijeta, a jedan od junaka bio je golman Emiliano Martinez koji se nije baš proslavio svojim ponašanjem, no sada je pokazao onu svoju najljepšu stranu.

Svjetsko prvenstvo u Kataru pamtit će se po osvajanju titule Argentine nakon dugo čekanja, a jedan od junaka je bio golman Emiliano Martinez.

On je u finalu odbranio nekoliko penala Francuzima, a u nadoknadi drugog produžetka je zaustavio stopostotnu šansu Kolo Muanija i tako ostavio Argentince u igri.

Po završetnu tog susreta dobio je nagradu za najboljeg golmana Svjetskog prvenstva, no nije se baš proslavio svojim ponašanjem

Također, slavlje ga je ponijelo pa je stigao i da provocira neke igrače reprezentacije Francuske poput Kyliana Mbappea.

Oglasi

Ipak, sada je golman Aston Ville odlučio da pokaže i svoju lijepu stranu, te je potezom koji je napravio oduševio svijet.

On je pristao da svoje rukavice proda na aukciji u kojima je branio u finalu SP, a novac prikupljen ovom prilikom (45.000 dolara) bit će uplaćen na račun onkološke službe bolnice Huan Garahan u Buenos Airesu, kako bi se pomoglo djeci oboljeloj od raka.

"Ne igrate svaki dan finale Svjetskog prvenstva, ali mnogo je važnije pomoći djeci, nego rukavice držati kod kuće, u kutiji", rekao je Emiliano Martinez.

Ovim je potezom definitivno pokazao da je u dubini sebe jedna dobra duša, te je zaslužio nakon svega da se o njemu priča i u pozitivnom kontekstu.

Inače, na ljeto bi ovaj golman trebao napraviti transfer karijere jer se za njega interesuju veliki engleski i evropski klubovi i ostaje da vidimo gdje će nastaviti karijeru. 

Top Komentari

RuthlessDyni
Odvratni gad koji mi nikad neće promjeniti mišljenje.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi