Emir Spahić na L'Equipovoj listi srama
Foto: EPA

Bh. reprezentativac među najnasilnijim igračima godine

Emir Spahić na L'Equipovoj listi srama

Adnan Beganović

Ugledni francuski L'Equipe u printanom izdanju je u nekoliko kategorija objavio imena fudbalera koji su na sebi svojstven način obilježili 2015. godinu.

Na L'Equipeovoj "listi srama" našao se i fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine Emir Spahić koji je pronašao svoje mjesto u kategoriji "najnasilnijih igrača". Pored Spahića u ovoj kategoriji nalaze se i holandski fudbaler Milana, Nigel De Jong, te brazilski napadač Bastije, Brandao.

U kategoriji "ružni i pokvareni" svoje mjesto su pronašli Diego Costa (Chelsea), John Terry (Chelsea), Mario Balotelli (Milan) i Nicklas Bendtner (Wolfsburg).

Međutim, to nije sve, odnosno L'Equipe je odabrao i najarogantnije fudbalere, a to su Zlatan Ibrahimović (PSG), Cristiano Ronaldo (Real), te Samir Nasri (Manchester City). 

Najveći fudbalski simulatori su prema izboru L'Equipea Sergio Busquets (Barcelona), Arjen Robben (Bayern) i Mathieu Valbuena (Lyon).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti