Već je div, a ima samo 14 godina: Nevjerovatni broj obuće digao na noge sve velike kompanije
Iako ima samo 14 godina Eric Kilburn Junior je već postao veoma poznati širom SAD-a zbog svoje korpulentnosti (Foto: Screenshot)

Eric je čudo prirode

Već je div, a ima samo 14 godina: Nevjerovatni broj obuće digao na noge sve velike kompanije

M. Šljivak

Amerikanac Eric Kilburn Junior ima samo 14 godina, a već je poznat širom Sjedinjenih Američkih Država zbog svoje tjelesne konstitucije. Visok je 208 centimetara, 56 je broj patika koje nosi i zbog toga je nastao pravi rat kompanija za proizvodnju sportske opreme. Svi ga žele potpisati i napraviti mu odgovarajuću obuću.

Eric Kilburn Junior ima nestvarno gabarite za jednog 14-godišnjeg dječaka. Visok je 208 centimetara i nosi broj obuće 56.

Porodica muku muči da mu pronađe odgovarajuću obuću. Ipak, čini se da je taj problem riješen jer su brojne velike kompanije odlučile da ga potpišu i vodi se pravi mali rat za ovog dječaka.

"Sate sam provela uplakana jer sam osjećala da sam izdala svoje dijete jer ne mogu da mu ispunim osnovne potrebe", govori njegova majka Rebecca.

Zbog ogromnih stopala Eric je imao čak šest operacija. Problem su bili urasli nokti i s velikih nožnih prstiju su mu oni potpuno uklonjeni.

S obzirom na to da ovaj div igra američki fudbal, problem je naravno bio naći i kopačke broj 56. I taj problem je riješen zahvaljujući kompanijama za proizvodnju sporske opreme.

Oglasi

"Eric će dobiti patike i kopačke", objavila je nedavno sretna mama Rebecca koja je tako riješila dugogodišnji problem.

"Dobili smo brojne pozive kompanija i ljudi koji žele pomoći. Imamo sastanak s Pumom naredne sedmice i zaista se želim zahvaliti svima koji su pomogli".

Puma i Under Armour ponudili su svoje usluge ovom dječaku. Žele im pomoći da riješe problem, a Eric je postao prava zvijezda širom Sjedinjenih Američkih Država.

Pitanje je koliko će ovaj 14-godišnjak još rasti. Kompletna porodica je zaista ogromna i nije nikakvo čudo što je izrastao u diva.

Njegova majka Rebecca je visoka 188 centimetara, otac Eric stariji je 196 cm, a mlađi brat već s 11 godina ima visinu od 180 centimetara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi