Prije pet godina preživio tragediju Chapecoensea, a sada po drugi put "prevario smrt"

Preživio još jednu stravičnu nesreću

Prije pet godina preživio tragediju Chapecoensea, a sada po drugi put "prevario smrt"

Endin Čaušević

Fudbalski svijet prije nekoliko godina potresla je tragedija kada je u avionskoj nesreći poginuo skoro cijeli tim brazilskog Chapecoensea.

Ova nesreća uzdrmala je cijeli fudbalski svijet, a život su izgubile 21 osobe. Samo šest ih je uspjelo da preživi, a među njima bio je Erwin Tumiri koji je inače vazduhoplovni tehničar.

Tumiri se i ovih dana našao u centru pažnje javnosti jer je ponovo bio dio stravične nesreće. Naime, u blizini bolivijskog grada Cochabamba desila se saobraćajna nesreća kada se autobus prevrnuo u provaliju.

U ovoj tragediji živote je izgubili skoro 30 osoba, a isto toliko ih je povrijeđeno. No, svi su se šokirali kada su saznali da je Tumiri bio u autobusu i da je na svu sreću ponovo uspio da preživi.

"Spavao sam i slušao muziku, ali sam se trznuo kada su ljudi počeli da vrište. Samo sam se uhvatio sa sjedište ispred i približio prozoru kako me prevrtanje ne bi puno pomjerilo i bacalo po autobusu. Ovo je velika tragedija i sretan sam što sam živ", rekao je Tumiri.

Za njega mnogi kažu da je kao mačka sa devet života jer je ovo već drugi put u pet godina da je izbjegao stravične nesreće.

Top Komentari

Hix
Nije on izbjegao stravicne nesrece nego ih je prezivio... da ih je izbjegao ne bih vi imali sta za pisat
8 0
Bhf
Ja da zivim u istoh drzavi kao on,redovno bi provjeravao dali on sjeda u avion ili bus.Radije bi sacekao dan dva ali nebi putovao sa ovim baksuzom.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti