Karijeru je završio "rano", a danas uživa daleko od fudbala i rijetki ga mogu prepoznati

Osvojio je 11 trofeja

Karijeru je završio "rano", a danas uživa daleko od fudbala i rijetki ga mogu prepoznati

Haris Zilić

Krajem 2020. godine sve je iznenadila vijest da karijeru završava argentinski Pocho.

Naravno, riječ je o Ezequielu Ivanu Lavezziju koji je u 34. godini okačio kopačke od klin nakon epizode u kineskom Hebeiu.

U karijeri Lavezzi je imao dvije velike ere. Šest godina u Napoliju i pet godina u PSG-u proslavili su ovog Argentinca koji je u tom periodu skupio i 51 nastup za Gaučose i postigao devet golova.

U Napoliju je bio jedna od udarnih violina u napadu, odigrao je 156 utkamica postigao 38 golova, a i danas u superlativima se priča na jugu Italije o popularnom Pochu.

U PSG-u je na 107 utakmica postigao 22 gola, ali era u PSG-u okrunjena je sa trofejima. Osvojio je čak deset trofeja od čega su bile četiri titule prvaka Francuske.

Oglasi

Da ne zaboravimo da je i sa Napolitancima osvojio jedan Kup Italije, dakle karijera je krunisana sa 11 trofeja.

Dvije godine nakon odluke o povlačenju Lavezzi živi mirnim životom. Rijetko ga možemo vidjeti u medijima, a promijenio je i imidž.

O trenerskoj karijeri još uvijek ne razmišlja. Želi da se još malo opusti, posveti život prijateljima i porodici, a kasnije možda fudbal bude odredio neki novi poziv.

Govorilo se da bi se mogao aktivirati iz penzije i pomoći matičnom klubu Estudiantesu, ali i to su samo bile špekulacije.

Lavezzi će ostati upamćen kao sjajni krilni napadač koji danas uživa u zasluženoj penziji. Možda je malo uranio, ali sigurno da gorkog okusa nema. Karijera je bila i više nego kvalitetna.

Top Komentari

axel42
Vi tako kažete za svakog igrača, teško da će ga ko danas prepoznati a ljudi odmah na prvi pogled znaju ko je! Jok ba mi samo znamo za Penalda i Lessia!
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi