Falcao za 90 sekundi zaradi prosječnu platu u Engleskoj

Kolumbijca ne zabrinjava loša forma

Falcao za 90 sekundi zaradi prosječnu platu u Engleskoj

E. Čaušević

Ljekarski tim Chelseaja danas je saopštio da bi Radamel Falcao zbog povrede leđa mogao odsustvovati duže nego što se očekivalo.

Engleski mediji analizirali su njegov dosadašnji boravak u londonskom klubu, odnosno novac koji je Falcao zaradio (ne)igrajući. Kolumbijac je u Chelsea stigao pred početak sezone na jednogodišnju posudbu iz Monaca, a do sada je postigao samo jedan gol.

Falcao sedmično u ekipi Chelseaja zarađuje 140.000 funti, a od dolaska na Stamford Bridge do sada je zaradio oko 3,64 miliona funti. Odnosno, za svaku minutu provedenu na terenu Falcao zaradi 17,000 funti.

Zaradom koju ima za deset minutu na terenu mogao bi sebi priuštiti Jaguara, dok bi za godišnju platu u Chelseaju mogao da kupi Kensington Gardens Square u Londonu ili turističku kartu za naredne četiri godine od Kolumbije do Stamford Bridgea.

Ukoliko Falcao poželi neki odmor sa zaradom koju ima za minutu provedenu na terenu mogao bi 17 puta obići turističku rutu u New Yorku.

"Ako se ne osjećate dovoljno depresivno, samo da dodamo da Falcao za 90 sekundi na terenu zaradi prosječnu platu jednog Britanca koji radi oko 40 sati sedmično", pišu mediji u  Engleskoj.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.