Veliki skandal potresa Portugal: Orgije u stanu, osam djevojaka, trener, sportski direktor...

Famalicao u centru pažnje

Veliki skandal potresa Portugal: Orgije u stanu, osam djevojaka, trener, sportski direktor...

Edmir Škorić

Portugalski fudbalski savez (FPF) istražuje navodnu orgiju u kojoj je sudjelovalo osam igračica i nekoliko članova trenerskog osoblja Famalicaoa.

Famalicao je jedan od najzanimljivijih projekata u Portugalu. Klubom upravljaju Izraelac Idon Ofer i super agent Jorge Mendes. No, najnovije vijesti oko Famalicaoa mogle bi se pretvoriti u veliki skandal u zemlji.

Portugalski dnevnik "Publico" javlja da je lokalni savez dobio informaciju o orgiji koja se dogodila u sezoni 21/22 u kojoj je učestvovalo čak osam igračica Famalicaoa i članova stručnog štaba.

Bivša igračica Famalicaoa prijavila je da su se "seksualne prakse" odvijale u stanu jednog od trenera tokom sezone 2021/22.

"Kad sam vidjela da nekoliko stručnjaka osuđuje spolno uznemiravanje, odlučila sam progovoriti o tom slučaju. Nadam se da će se sve ispitati", rekla je igračica čiji je identitet ostao sakriven.

Osim toga, ona je otkrila da su vlasnici kluba zanemarili ovaj problem jer nisu reagovali kako treba kada su dobili informaciju da su trener Miguel Afonso i direktor Samuel Costa optuženi za seksualno uznemiravanje na svojim prethodnim radnim mjestima (Vitoria Guimaraes odnosno Rio Ave).

FPF je otvorio istragu o orgijanju i već je ispitao igračice, trenere i druge svjedoke. Rezultat cijele istrage trebao bi biti poznat u skoroj budućnosti.

Publico je dodao da su se prve pritužbe protiv bivših zaposlenika Famalicaoa pojavile krajem septembra, a Savez je tada odlučio osnovati poseban odjel za istraživanje navoda o seksualnom uznemiravanju. Kasnije podnesene žalbe idu Disciplinskoj komisiji Portugalskog fudbalskog saveza.

Na Twitteru ej moguće pronaći i jednu od razmjena poruka koje idu u prilog ovoj priči.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi