Federer već 20 godina jede istu hranu prije meča

Roger ima posebnu hranu

Federer već 20 godina jede istu hranu prije meča

E. Škorić

Švicarski teniser Roger Federer otkrio je formulu uspjeha, ali i način ishrane zbog čega i u ovim godinama igra kao mladić.

Federer se vratio na prvo mjesto ATP liste i tako je ispisao nove stranice teniske historije. Šta jede Roger pa je tako uspješan?

"Volim italijanske, japanske i indijske restorane dok zimi volim fondi (otopljeni sir) i raclet (jedno od najpoznatijih švajcarskih jela). Dva sata prije svakog meča pojedem tanjir tjestenine sa laganim sosom i ne radim to jer sam sada dio kampanje za paste. Radim to već 20 godina", otkrio je Federer.

"Ne želim da me samo pamte kao najboljeg ili jednog od najboljih tenisera i zbog mojih pobjeda. Nadam se da će ljudi o meni u budućnosti misliti kao o ambasadoru tenisa, moje zemlje i porodice van terena. Želim da nastavim raditi na razvijanju sportskog duha", priznao je Švicarac.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi