FIBA bh. košarkašici zabranila da igra pod hidžabom

Zabrana za Indiru Kaljo

FIBA bh. košarkašici zabranila da igra pod hidžabom

Midhat Šljivak

Indira Kaljo, 26-godišnja bh. košarkašica koja je u prošloj sezoni nosila dres Željezničara, dobila je zabranu od FIBA-e da igra pod hidžabom.

Kaljo je odgojena u porodici koja prakticira islam. Odlučila se od ove godine da nosi hidžab, ali je Međunarodne košarkaške federacije (FIBA), dobila zabranu nošenja hidžaba.

Pravila ove federacije zabranjuje nošenje bilo čega što pokriva glavu tijekom utakmice, pa je Kaljo sada došla na prekretnicu karijere.

Kaljo je u karijeri nosila dres Tulane univerziteta, gdje je bila prva zvijezda, a nakon što je igrala za Utah State i Meteorse iz Irske, prošle sezone je nosila dres Željezničara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti