FIFA 13 izlazi za mjesec dana

Pogledajte oficijelni trailer

FIFA 13 izlazi za mjesec dana

A. Haznadarević
Teme:

Ubijeđeni smo da nema ljubitelja najvažnije sporedne stvari na svijetu, koji se nije okušao u igranju fudbala na konzoli ili kompjuteru. Jedino  je pitanje za koju od dvije najveće video igre ove tematike se odlučiti, FIFA-u ili PES.

Nakon što smo zavirili u PES 2013, na red je došao i najveći konkurent Konamijevoj perjanici. Dakako, riječ je o Electronic Artsovoj FIFA-i 13.

U veliki rivalitet dva prizvođača video igara, uključeni su i veliki rivali stvarnog života, Barcelonin Lionel Messi, te Realov Cristiano Ronaldo.

Kao što je poznato, PES se odlučio za omot sa Cristianom Ronaldom, a FIFA 13 će se pojaviti, s kim drugim do Leom Messijem.

Electronic Arts je u protekloj godini najviše radio na dobijanju što realističnije igre, a najveće promjene u odnosu na prethodnu FIFA-u doživjeli su dribling, kontrola lopte, šut, te izvođenje slobodnih udaraca.

Iz EA posebno napominju da više nema "lijepljenja" lopte za nogu nakon pasova, te će se od igrača tražiti veći nivo iskustva, kao što će biti slučaj i sa samim dodavanjem koji više neće imati pomoć kompjutera u olakšavanju određivanja smjera slanja lopte.

Fifa 13 se, prema najavama, očekuje na policama 28. septembra.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.