Trudna direktorica Manchester Cityja problijedila nakon što je izrečena presuda

Fiona Barclay pokrala svoj poslodavca

Trudna direktorica Manchester Cityja problijedila nakon što je izrečena presuda

E. Škorić

Fiona Barclay bivša je direktorica Manchester Cityja, a osuđena je na 18 mjeseci zatvora jer je iz kluba uzela čak 100.000 funti kako bi platila svoje vjenčanje.

Bivša izvršna direktorica Manchester Cityja koja je ukrala više od 100.000 funti iz kluba kako bi platila svoje vjenčanje sada je iza rešetaka. Fiona Barclay (33) radila je kao voditeljica poslovnog razvoja za City u odjelu ugostiteljstva nogometnog kluba, zarađujući do 30.000 funti godišnje.

Nakon što je otkrivena da je krala iz klupske kase, rekla je policiji da je iskoristila svoju nezakonito stečenu dobit kako bi platila svoje vjenčanje i kako bi za svog muža i porodicu kupila "poklone".

Škotkinja je tokom saslušaja plakala, ali mora da provede 18 mjeseci u zatvoru. Klupko se počelo odmotavati kada je računovodstvo označilo sumnjivu transakciju u martu prošle godine, kada je izdan povrat od 25.000 funti. Barclay je sve priznala i ispričala se.

Priznala je da je od tog iznosa 15.000 funti položila na svoj bankovni račun i vratila klubu. No klub je dodatno istražio i otkrio da je Barclay izvlačila novac iz kluba od juna 2019.

Ukupno je od kluba ukrala više od 104.000 funti. Vratila je 15.000, ali joj je ostalo čak 89.000 funti.

Oglasi

Nakon što je pokrenuta kriminalistička istraga, rekla je policiji da je gotovinom platila 'razne dijelove svog vjenčanja' i za kupnju 'darova za svog muža i porodicu'. Priznala je krivnju za kazneno djelo prijevare zlouporabom položaja.

Otkako ju je City otpustio, našla je novi posao u turističkoj firmi i rekla im za svoju osudu. Barclay je također pokušala kontaktirati City kako bi dogovorila povrat novca koji je ukrala, ali nije dobila odgovor od njih.

Njen suprug i porodica stali su uz nju, a advokat koji ju je branio je poručio: "Koju god lekciju treba naučiti, temeljito je podučena".

Ipak, Barclay se nije spasila zatvora, a zapisničar Ciaran Rankin joj je rekao: "Ovo je tragedija, toliko si toga bacila zbog svog nepoštenja i , bojim se, čiste pohlepe. Bili ste zaposleni na dobrom poslu, kao menadžer za poslovni razvoj u Manchester Cityju. U konačnici to je bio posao s određenom odgovornošću".

Za kraj suđenja u Manchesteru joj je samo rečeno: "Gospođo Barclay, žao mi je, ali molim vas da pođete s policajcem". O tome će sigurno da razmišlja narednih dana, sedmica i mjeseci koje će provesti iza rešetaka.

Izgubiće 18 mjeseci života, ali što je još gore - posao koji je bio savršen, ali i obraz koji se teško može oprati.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Zulfikar
Bolje da je vodila Sarajevo, mogla je dici vecu lovu ali i dalje biti uzorna gradjanka.
2 2
Husrefbeg22
dobra koka dobro krade
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi