FK Sarajevo i Bordo prijatelji u humanoj misiji

Pomoć porodicama nastradalih u Dubravama

FK Sarajevo i Bordo prijatelji u humanoj misiji

A. Beganović

Prije nekoliko dana Bosnu i Hercegovinu je potresla strašna tragedija. Naime, u rudniku površinskog kopa Dubrave život su izgubila četiri mladića, koje je zatrpla zemlja nakon zemljotresa.

Nesretni mladići, Adel Šehić, Alem Dedić, Arif Alibašić i Edin Herić, živote su izgubili boreći se da zarade koricu kruha.

Ponukani strašnom tragedijom, članovi Udruženja Bordo prijatelji 1946 su u ime navijača i FK Sarajevo obišli porodice nastradalih, te su im uručili simboličnu novčanu pomoć.

"Ponukani strašnom tragedijom, te samom činjenicom da su te nesrećne mladiće tretirali kao lopove, odlučili smo se za jednu akciju. Obišli smo porodice i u ime kluba i navijača im uručili simboličnu pomoć. Vjerujte mi da sam ponosan. Te ljude niko nije obišao, ponudio im neku vrstu pomoći, a njihovi najmiliji su živote izgubili jer su samo htjeli zaraditi za koricu kruha. Tipična bh. priča, kriminalci su heroji, a ljudi koji se trude da prežive se stavljaju na stup srama. Nama nakon ove posjete nije bila važna ni utakmica u Gradačcu, ni pobjeda, važni su nam samo ti ljudi, koji su napušteni od svih", za SportSport.ba je izjavio član Udruženja Bordo prijatelji 1946 Suad Muzurović, koji je zajedno sa članovima Bordo prijatelja obišao porodice nastradalih.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.