FK Sarajevo obilježilo 22. godišnjicu Kelijevog ubistva

FK Sarajevo obilježilo 22. godišnjicu Kelijevog ubistva

Edmir Škorić

U subotu je obilježena 22. godišnjica ubistva Želimira Vidovića Kelija, bivšeg igrača FK Sarajevo.

Delegacija bordo kluba je uz Kelijevu porodicu obilježila 22. godišnjicu njegovog ubistva obilaskom Gradskog groblja  Bare u Sarajevu, gdje je Keli sahranjen.

Maid Delić, predsjednik Skupštine FK Sarajevo, potpredsjednik kluba Elvir Kantardžić, direktor Dino Selimović, te sportski direktor bordo kluba Abdulah Ibraković pridružili su se Kelijevoj supruzi Borjani, kćerkama Dajani i Miani, te njegovom unuku Filipu u obilasku njegovog groblja.

Nakon obilaska mjesta gdje je Keli ukopan, porodica je sa delegacijom FK Sarajevo posjetila klupske prostorije, gdje su svi dobili počasne članske karte, a Kelijev dvogodišnji unuk Filip se potpisao na nekoliko Kelijevih fotografija koje krase klupske prostorije.

Podsjetimo se da je 17. maja 1992. godine, Želimir Vidović - Keli ubijen, prevozeći ranjenike iz sarajevskog naselja Dobrinja prema bolnici Koševo. Danas, jedna ulica na Dobrinji nosi njegovo ime, a svake godine organizuje se nogometni turnir u čast Želimiru Vidoviću Keliju.

"Dugujemo pokojnom Keliju da sjećanje na njega živi, stoga ćemo ispred FK Sarajevo pokrenuti inicijativu da Kelijev turnir na Dobrinji bude sastavni dio tradicionalne manifestacije Novogradski dani. Vjerujem da ćemo naići na razumijevanje u Općini Novi Grad. Keli to zaslužuje", kazao je Dino Selimović, direktor FK Sarajevo.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.