Fluence nadmašuje Megan

Renault poboljšava svoj model

Fluence nadmašuje Megan

Renaultov model Megane dobiva uskoro novi identitet, koji za cilj ima osiguravanje još šireg kruga potencijalnih kupaca.

Takav novi model dobio je naziv Renault Fluence i za razliku od Megana odlikuje se naglašenim karakterom izgleda izvana, a unutrašnjost je mnogo komfornija i bolje opremljena, nego je to bio slučaj sa njegovim predhodnikom. Planirano je da se ovaj novi model Renaulta proizvodi u Turskoj, u fabrici stacioniranoj u Bursi.

Fluence je naslijedio gotovo sve karakteristike Megana Sedan, ali uz nekoliko poboljšanja, pa se očekuje da premaši svog lavnog predhodnika. Jedna od novih karakteristika je 23 litre prostora, a iznad svega se ističe ogroman prostor za prtljag, veličine čak 530 litara.

Benzinski modeli raspolažu sa 1.6 motorima (110 konjskih snaga), a 2.0 motori sa (140 konjskih snaga). Što se tiče dizelaša, u ponudi je za sada samo jedan i to 1.5 sa snagama motora od 85, 90, 105 i 110 KS.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.