Forbes: Sharapova najplaćenija sportistkinja

Ronda Rousey prvi put na listi

Forbes: Sharapova najplaćenija sportistkinja

Dž. Mrakić

 Biznis magazin Forbes nedavno je objavio listu sportistkinja s najvećim novčanim prihodima u 2015. godini. 

Čak sedam teniserki nalazi se u najboljih 10, od toga njih četiri se nalaze među pet najplaćenijih na svijetu. Prihodi uključuju novac od sportskih nastupa i sponzora, a na prvom mjestu nalazi se Ruskinja Maria Sharapova sa ukupnom zaradom od 29.7 miliona američkih dolara.

Prati je najbolja teniserka svih vremena Serena Williams (24.6), dok je daleko iza na trećem mjestu danska teniserka Caroline Wozniacki (14.6).

Sportistkinje koje su se našla na listi a koje su van teniskog svijeta su najbrža žena svijeta na četiri kotača Danica Patrick (13.9 miliona), UFC prvakinja u bantamu Ronda Rousey ( kojoj je ovo „debi“ na Forbesovoj listi) sa 6.5 miliona i najbolja igračica golfa Stacy Lewis, koja je ove godine sveukupno zaradila 6.4 miliona američkih dolara.

Deset najplaćenijih sportistkinja prema Forbesu u 2015. godini:
1. Maria Sharapova (29.7)
2. Serena Williams (24.6)
3. Caroline Wozniacki (14.6)
4. Danica Patrick (13.9)
5. Ana Ivanović (8.3)
6. Petra Kvitova (7.7)
7. Simona Halep (6.8)
8. Ronda Rousey (6.5)
9. Stacy Lewis (6.4)
10. Agnieszka Radwanska (6)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.