Formula bolid na skijaškoj stazi

Formula bolid na skijaškoj stazi

M. Skaka

Ekipa Formula 1 Red Bull često zna organizovati zanimljive promocije. Prethodnih godina organizirali su vožnje bolida po raznim podlogama.

No, ove zime su otišli su korak dalje, na snijeg i led. Događaj se protekle sedmice desio na skijalištu u Kitzbühelu. Max Verstappen najmlađi vozač koji je ikad sjeo u F1 bolid, vozio je Red Bullov F1 bolid RB7 po snijegu u skijaškog centra podno Alpa.

Dakako, za ovu priliku bolid Formule 1 bio je opremljen specijalnim Pirelli gumama i lancima za snijeg, a i motor je posebno podešen.

Tri i po hiljade gledatelja bodrilo je 18-godišnjeg vozača koji je prevezen helikopterom na 1600 metara nadmorske visine. Vozio je između kapija, a navijači su ga srdačno pozdravljali. Ovo iskustvo pamtit će dugo.

„Nikada ranije ovo nisam probao. Bio je ovo izazov za mene. Izuzetno zabavno je bilo, a entuzijazam navijača u Kitzbühelu je nešto posebno“, kazao je Max Verstappen nakon vožnje.

Među gledateljima u Austriji bio je i legenda F1 Gerhard Berger. On je istakao kako mnogi navijači do sada nisu imali priliku da vide ovakav spektakl.

„Za mnoge prisutne bilo je ovo veliko iskustvo, da izbliza vide bolid F1. Vjerujem, osjećaj im je bio poseban“, naglasio je Berger.

Jedan od najboljih skijaša današnjice, Norvežanin Aksel Lund Svindal, svojim skijaškim umijećem, dao je posebnu draž ovoj neobičnoj "utrci". Kako je to izgledalo, pogledajte u priloženom video materijalu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi