Fotografija iz Rija nam daje nadu u bolje sutra

Sport stvarno spaja ljude

Fotografija iz Rija nam daje nadu u bolje sutra

Edmir Škorić

Sport spaja ljude, odvuijek je tako i tako će, na sreću svih normalnih ljudi, i ostati.

Koliko god se ljudi zbog različitih stavova ili opredjeljenja mrzili, koliko god im političari ispirali glave, sport je tu da ih pomiri i da ih na neki način ozdravi.

A da je sport zaista poseban i da donose mnoge pozitivne stvari, mogli smo da uočimo posljednjih dana i na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru.

Istina, bilo je ružnih stvari i incidenata, ali selfie dvije gimnastičarke obišao je svijet. 

Naime, zajedno su se fotografisale gimnastičarka Sjeverne Koreje s kolegicom iz Južne Koreje. A svi znamo kakve odnose imaju ove dvije zemlje. Ovo bi mogao da bude povijesni trenutak i jedna od ljepših slika Igara u Brazilu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi