U subotu je napunila 23 godine, a njena želja bila je samo jedna...

Frenkie de Jong gol posvetio djevojci

U subotu je napunila 23 godine, a njena želja bila je samo jedna...

Edmir Škorić

U subotu je odigrano finale Kupa kralja između Barcelone i Athletica, a Katalonci su slavili s 4:0.

Bila je to fantastična partija izabranika Ronalda Koemana u drugom dijelu, pa su s četiri pogotka potopili rivla, a jedan od golova postigao je nizozemski reprezentativac Frenkie de Jong.

Njegov gol glavom na centaršut Jordija Albe ujedno se ispostavio kao ispunjena želja djevojke Mikky Kiemeney, koja jebaš jučer proslavila 23. rođendan.

De Jong joj je nekoliko sati prije utakmice u Sevilli čestitao rođendan, a ona mu je odgovorila: "Gol na moj rođendan bi bio idealan poklon".

Nakon što je u 63. minuti postigao gol, De Jong je prstima napravio slovo M (posvećeno Mikky), što je sasvim sigurno izmamilo osmijeh na lice njegove djevojke.

Nizozemac osim što je postigao gol, bio je i najbolji igrač Barcelone u finalu. Asistirao je i kod prvog gola Antoineu Griezmmanu, ali učestvovao i kod gola Messija za 3:0. Bez sumnje, ovo sinoć bilo je nešto najbolje od bivšeg igrača Ajaxa u dresu Barcelone.

Oglasi

Bivša igračica hokejaškog kluba Den Bosch prati De Jonga u stopu i od srednje škole su njih dvoje u vezi. Imala je tu sreću da upozna mladića koji će kasnije za milione igrati u Barceloni.

De Jong je karijeru počeo u Wilem II, a Kiemeney ga je bodrila od prvog dana i dočekala je da debituje u maju 2015. godine protiv ADO Den Haaga. Tada je De Jong odigrao 22 minute, ali bilo je dovoljno da se zakotrlja jednan nevjerovatna priča.

Zatim se pridružio Ajaxu tri mjeseca kasnije za samo euro (1 €), dok su neki igrači otišli iz Ajaxa u Willem II na posudbu. S Ajaxom je osvajao titule, pa je u januaru dogovoren transfer u Barcelonu za 90 miliona eura.

Frenkie i Kiemeney kao da su nešto znali i 2015. godine, kada su se zajedno fotografirali na stadionu Barcelone Nou Camp.

"30. novembra 2015. otišli smo na Camp Nou kao navijači i gledali smo utamicu našeg kluba iz snova", napisala je De Jongova djevojka.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

DadiG
Je se još pitam koliko ovi “novinari” zarade ovdje.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi