Zanimljivo i u svemiru

Fudbalska groznica trese Međunarodnu svemirsku stanicu

Fudbalska groznica koja trese planetu nije zaobišla ni Međunarodnu svemirsku stanicu. 

Neposredno pred posljednji duel grupe G između Njemačke i Sjedinjenih Američkih Država postava na Međunarodnoj svemirskoj stanici koju čine jedan Nijemac i dvojica Amerikanaca odlučila je zaigrati fudbala u bestežinskom stanju, a ovaj fudbal dio je sasvim drugačiji u odnosu na onaj u normalnim uslovima.

Da bi sve učinio zanimljivim njemački član je dvojici američki kolega ponudio opkladu, a ukoliko Njemačka pobjedi, što se i desilo, Amerikanci će se morati izbrijati svoje glave.

Na kraju su američki astronauti morali ispoštovati svog kolegu iz Njemačke je su Panceri golom Thomasa Mullera upisali minimalnu pobjedu. Ipak, na kraju se se obje selekcije plasirale u osminu finala, pa Amerikanci i nisu bili toliko razočarani činjenicom da su ostali bez kose.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.