Fudbalske zvijezde u nikada tužnijem izdanju

Danas sahrana Davide Astorija

Fudbalske zvijezde u nikada tužnijem izdanju

Brojne fudbalske zvijezde okupile su se danas u Firenci kako bi odale posljednju počast kapitenu Fiorentine Davideu Astoriju.

Podsjetimo, Astori je u nedjelju ujutru pronađen mrtav u svojoj hotelskoj sobi, samo nekoliko sati prije utakmice protiv Udinesea u okviru Serije A.

Zbog njegove smrti odgođene su sve utakmice koje su se trebale igrati u nedjelju u Italiji, a danas će ovaj fudbaler biti sahranjen u Firenci. Među prvima koji su stigli da se posljednji put pozdrave sa Astorijem su fudbaleri i članovi stručnog štaba Fiorentine, a tu su i mnoge druge velike zvijezde evropskog fudbala.

Na sahranu je stigao nekadašnji napadač Milana i Juventusa Filippo Inzaghi, nekadašnji defanzivac Intera Javier Zanetti, a očekuju se dolasci Gianluigija Buffona, Maxa Allegrija i Mohameda Salaha.

Fiorentina je u čast svog kapitena povukla iz upotrebe dres sa brojem 13.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi