Gdje će Robinho služiti kaznu za silovanje?

Brazil ga neće izručiti Italiji

Gdje će Robinho služiti kaznu za silovanje?

E. Čaušević
Teme:

Brazilski fudbaler Robinho osuđen je na kaznu zatvora u trajanju od devet godina zbog učestvovanja u grupnom silovanju.

Robinho je zajedno sa još petoricom muškaraca učestvovao u silovanju tada 22-godišnje Albanke u jednom od milanskih noćnih klubova, a italijanski sud ga je odlučio osuditi na devet godina zatvora. To se desilo 2013. godine dok je brazilski igrač igrao za Milan, a cijeli slučaj potresao je fudbalski svijet.

Međutim, nakon što je izrečena presuda Robinho je poručio da nije kriv, te da će se žaliti na odluku. Samim tim će Brazilac odgoditi svoj odlazak u zatvor. ali poručio je da će svim silama pokušati dokazati da nije kriv.

Brazil je objavio nakon toga da Robinho i njegov prijatelj Ricardo Falco, koji je također osuđen na istu kaznu, po zakonu neće biti izručeni Italiji na održavanje kazne ukoliko ista bude potvrđena. Ipak, brazilski igrač samim tim do okončanja procesa ne može dolaziti u Italiju jer će biti uhapšen istog trena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije