Gerrard u Portugalu posjetio Dom za nezbrinutu djecu

Gerrard u Portugalu posjetio Dom za nezbrinutu djecu

O. Lekić

Kapiten Liverpoola, Steven Gerrard, jučer je posjetio Dom za nezbrinutu djecu u Faru, gradu u Portugalu.

Tridesettrogodišnjak je iskoristio pauzu pred turnir u golfu koji organizuje njegova humanitarna organizacija, da bi posjetio Refugio Aboim Ascensao, kako se zove Dom za nezbrinutu djecu.

Za više od 2.500 djece, od 1985. godine, ovo je bio 'privremeni' dom. U tom domu borave djeca koja su u porodici preživjela razne strahote, od silovanja, maltretiranja do trajnog otpuštanja na ulicu.


Ukupno 92 osobe, od toga 24 sa fakultetom, ovdje se brinu za više od 90 tinejdžera, a ovaj dom je ranije posjećivan od strane Princeze Diane i Princeze Margaret.

"Ovo je fantastično okruženje za djecu, ali s druge strane i čujete tako tužne i dirljive priče koje vas doista dojme. Ovoj djeci, ali i ljudima koji se brinu o njima, treba pomoći. Pogotovo mi poznati trebamo im dati podršku i ja sam ponosan što im mogu pomoći", izjavio je Gerrad.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.