Italijanka skinula opremu i pokazala kakvim atributima raspolaže: "Dušo, prat ću ti suđe"

Giulia Imperio zaludila Arape

Italijanka skinula opremu i pokazala kakvim atributima raspolaže: "Dušo, prat ću ti suđe"

A. Čaušević

Mnoge sportašice osim po rezultatima privlače pažnju i zbog svog izgleda. To je i slučaj sa italijanskom dizačicom tegova, Giuliom Imperio koja je inače prvakinja Evrope.

Imperio ima 22 godine, a posljednjih godina je stekla veliku popularnost, pa je tako na Instagramu prati skoro 800.000 pratitelja što je impresivna brojka za dizačicu tegova.

Na jednoj od društvenih mreža pojavila se kratka kompilacija njenih nastupa na takmičenjima, a jedan detalj je zaludio Arape koji su ostali bez daha.

Naime, Imperio se presvlačila nakon jednog nastupa, a do izražaja su došle njene grudi, a upravo taj detalj je doveo do ludila pojedine Arape na društvenim mrežama.

"Dušo, prat ću ti suđe"; "Hvala Allahu, hvala Allahu"; "Zar nije prelijepa da bude sportistkinja", samo su neki od komentara zaluđenih Arapa.

Oglasi

Imperio, rođena 2001., naglo je postala velika zvijezda u svijetu dizanja utega. Imperiina strast prema dizanju utega rasplamsala se 2018. godine.

Ona je tada osvojila srebrnu medalju na Europskom prvenstvu za mlade u dizanju utega. Taj rani uspjeh postavio je temelje za njezinu obećavajuću karijeru.

U 2019. Imperio je nastavila s dobrim rezultatima u svijetu dizanja utega osiguravši bronzanumedalju u trzaju na juniorskom Svjetskom prvenstvu u dizanju utega održanom u Suvi na Fidžiju.

Vrhunac karijere za Imperio bio je 2022. godine kada je okrunjena naslovom evropske prvakinje na prestižnom natjecanju održanom u Tirani u Albaniji. Sjajan uspjeh učvrstio je njen status zvijezde dizanja tegova na Starom kontinentu.

Nakon evropskog trijumfa, Imperio je još jednom pokazala svoju snagu na Mediteranskim igrama 2022., gdje je osvojila dvije zlatne medalje.

Inače, Imperio još uvijek nije osigurala nastup na Olimpijskim igrama u Parizu, a posljednju šansu će imati u aprilu kada je na programu Svjetski kup.

Oglasi