Godinama tjerao Brunu Fernandesa da se oženi: "Kad ju je napokon oženio, nazvao me i rekao mi..."

Andrea Stramaccioni ispričao anegdotu

Godinama tjerao Brunu Fernandesa da se oženi: "Kad ju je napokon oženio, nazvao me i rekao mi..."

E. Škorić

Andrea Stramaccioni je bio trener Udinesea kada je u tom klubu igrao Bruno Fernandes.

Fernandes je igrao za nekoliko italijanskih klubova, između ostalih za Udinese, prije nego što je otišao nazad u Portugal i potpisao za Sporting u ljeto 2017. godine, a tri godine kasnije kao veliko pojačanje obukao je dres Manchester Uniteda.

Njega je u Udinama trenirao Andrea Stramaccioni, koji je u jednom intervjuu otkrio kako je tjerao Fernandesa da se oženi.

Fernandes se oženio svojom djevojkom iz sredenje škole Anom Pinho u decembru 2015. godine, nakon odlaska Stramaccionija, ali 44-godišnjak osjeća da je odigrao važnu ulogu u nagovaranju zvijezde Manchester Uniteda da stane na ludi kamen.

"Puno sam ga forsirao da se oženi. Govorio sam mu: 'Voliš tu djevojku, moraš je oženiti. Kada se oženio, nazvao me i rekao: 'Treneru, uradio sam to, oženio sam se'. Bilo je smiješno, nikada to nećemo obojica zaboraviti", ispričao je Stramacioni.

Stramaccioni kaže da ga je impresionirao stav i brzina rada portugalske zvijezde, ali priznaje da ga je iznenadilo kad je vidio da je odmah postao miljenik navijača na Old Traffordu nakon što je u januaru potpisao ugovor sa engleskim klubom.

"Bruno je bio jedan od nadarenih mladih igrača Udinesea. Igrao je, ali nije bio etabliran. Puno je učio i odrastao i bio je vrlo sramežljiv. On je dobra osoba i vrijedan je. Njegov je pristup uvijek bio pozitivan, čak i u lošoj situaciji. Njegovi saigrači su to cijelnili. Radio je dodatne treninge, bio izuzetno motivisan i željan da radi, imao je snažan mentalitet", dodaje Stramacioni.

"Pogledajte njegove videozapise prije šest godina i pogledajte ga sada. Sve je to od njegova rada i njegovog mentaliteta. Jako sam sretan zbog njega", zaključio je nekadašnji trener Udinesea.

Promo

Top Komentari

Miko05
Prosto nevjerovatna priče. Ovaj ga nagovarao da se oženi, a ovaj njega nazvao i rekao mu da se oženio.
6 0
Penderinos
Mora da ga bruno preklinje jer sada kad je bogat i popularan moze imati svaku slavnu i seksepilnu trebu, nije ograničen na neke rugobe i gadne devojke
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi