Golman Chapecoensea nazvao suprugu prije smrti

Danilo preminuo u bolnici

Golman Chapecoensea nazvao suprugu prije smrti

Endin Čaušević

Tragedija u koja se jučer desila u Kolumbiji u kojoj je poginuo gotovo cijeli tim brazilskog Chapecoensea potresla je fudbalski svijet.

U avionskoj nesreći poginulo je 76 osoba, a samo pet ih je uspjelo preživjeti. Pad aviona preživio je i golman Danilo Padilha koji je nakon toga prebačen u najbližu bolnicu. Ipak, ovaj golman je imao teške povrede, te je preminuo nekoliko sati kasnije.

Brazilski mediji objavili su danas da je Danilo bio svjestan, te da je samo tražio da mu daju mobitel kako bi nazvao svoju suprugu. Iz bolnice su potvrdili da je Danilo preko telefona razgovarao sa suprugom, te da je to bio zaista srceparajući razgovor.

Danilo joj je objasnio šta se desilo, te ju je upozorio da se spremni na najgore. Nekoliko minuta nakon razgovora golman Chapecoensea je preminuo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi