Zbog nje htio završiti karijeru 2016. godine, a jučer dobio vijesti koje su srušile njegov svijet

Preminula Higuainova majka

Zbog nje htio završiti karijeru 2016. godine, a jučer dobio vijesti koje su srušile njegov svijet

E. Čaušević

Argentinski napadač Gonzalo Higuain prošle godine je kritikovan od navijača Juventusa što je propustio veći dio završnice prvenstva jer je bio u Argentini i nije htio da se vrati u Torino.

Higuain je početkom pandemije koronavirusa otišao u Argentinu gdje se zadržao nekoliko mjeseci i nije htio da se vrati u Torino kada je bilo objavljeno da će se završiti fudbalska sezona na Apeninima.

Tada je argentinski napadač bio na velikom udaru kritika navijača Stare dame, ali mnogi nisu znali da Higuain prolazi kroz pakao. Naime, tek kasnije saznalo se da je ostao u Buenos Airesu jer je njegova majka Nancy bila teško bolesna.

Higuain skoro tri mjeseca nije igrao za Juventus prošle sezone i vratio se na teren tek u junu, ali onda je svima otkrio zbog čega je toliko dugo bio u Argentini.

Iskusni napadač je objasnio da njegova majka ima rak i da je jednostavno bio van sebe sve to vrijeme, a stvari su se još zakomplikovale zbog pandemije koronavirusa.

Nancy se uspjela malo oporaviti prošle godine, a Higuain je u međuvremenu napustio Juventus i prešao je u Inter Miami. Međutim, jučer je dobio srceparajuće vijesti da je njegova majka preminula.

Oglasi

Argentinski mediji objavili su da je Nancy izgubila bitku i da je preminula nakon što se njeno zdravstveno stanje naglo pogoršalo.

Ona je 2016. godine otkrila da je zaražena i nekoliko puta pokušala je operacijom da to riješi, ali nažalost rak se svaki put vraćao i nije uspjela na kraju da izađe kao pobjednik.

Higuain je odmah nakon što je saznao tužne vijesti napustio trening Intera i iz Miamija se zaputio za Buenos Aires. Koliko je bio vezan za svoju majku najbolje je pokazao 2016. godine kada je htio da prekine svoju karijeru zbog nje.

"Kada sam saznao da ima rak ozbiljno sam razmišljao da prekinem svoju karijeru. Htio sam da budem što više uz nju jer sam znao da joj je to sada najpotrebnije. Međutim, ona je sjela sa mnom i razgovarala i poručila mi da će biti najsretnija ako nastavim da igram fudbal što sam na kraju i uradio", izjavio je Higuain jednom prilikom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi