Gotze prodao kopačku za dva miliona eura

Gotze prodao kopačku za dva miliona eura

Adnan Beganović

Njemački reprezentativac Mario Gotze prodao je kopačku s kojom je zabio pogodak koji je Njemačkoj donio naslov svjetskog prvaka.

Mario Gotze je sačuvao pobjedničku kopačku u originalu, odnosno sa travom i zemljom s legendarnog stadiona Maracana i odlučio je istu prodati na aukciji, te novcima obradovati hendikepiranu djecu.

Akcija je uspjela, kopačka je prodata za dva miliona eura, a ime novog vlasnika nije poznato.

"Ne mogu da vjerujem da smo dobili dva miliona eura. Ovo je velika stvar, ne za mene, nego za one kojima ćemo pomoći. Jasno je svima da je to posebna kopačka, no ni u snu nisam pretpostavio da će vrijediti dva miliona eura", izjavio je Gotze.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.