Gotzeova "zlatna" kopačka na aukciji

Sav novac ide u humanitarne svrhe

Gotzeova "zlatna" kopačka na aukciji

Adnan Beganović

Njemački fudbaler, koji je svojim pogotkom reprezentaciji donio titulu svjetskog prvaka, Mario Gotze, odlučio se na nesvakidašnji potez.

Naime, Gotze je nakon finalnog susreta Mundijala odlučio sačuvati kopačku kojoj je postigao pogodak i to u originalnom stanju, sa travom i blatom legendarne Maracane.

"To je najslavnija kopačka na svijetu ove godine. Usrećila je mene, saigrače i cijelu naciju i nisam dao nikome da je dodirne. Čuvao sam je na posebnom mjestu", izjavio je Gotze, koji je kopačku odlučio prodati na aukciji, a sav novac poklonit će u dobrotvorne svrhe.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.