Svi su ludi za Haalandom osim Šveđana kojima pravi ogromne probleme

Čudna situacija

Svi su ludi za Haalandom osim Šveđana kojima pravi ogromne probleme

Esmer Oštraković

Ove sezone Manchester City igra zaista fenomenalno, a najbolji igrač u ekipi je Erling Haaland koji od dolaska u klub rešeta protivničke mreže.

U prvih šesnaest odigranih utakmica za Manchester City, Haaland je postigao 22 gola do čega je čak sedamnaest bilo u Premier ligi.

Igrao je Haaland zaista fenomenalno i u svojim prethodnim klubovima, ali ovako nešto očekivati u prvoj sezoni u Premiershipu bilo je zaista nemoguće.

Teško je očekivati da Haaland ne bude najbolji strijelac lige, ali jasno je da je zbog svega ovaj nogometaš među najpopularnijim temama na društvenim mrežama.

Ipak, postoji problem jer mnogi krivo pišu njegovo prezime, te upjesto Haaland, vrlo često možemo vidjeti hashtag #Halland.

Upravo to je jednoj švedskoj regiji napravilo velike probleme, a razlog je što se ta regija zove upravo Halland, te sa tim hashtagom pokušavaju privući posjetitelje.

Oglasi

Nakon što je Haaland "eksplodirao" u dresu Manchester Cityja, a zbog grešaka sa hashtagom, ovoj pokrajini pala je vidljivost na društvenim mrežama.

"Mi smo Halland, a on je Haaland. Guši nas na društvenim mrežama i naš trud oko promocije propada. Ako se nešto ne promjeni naša regija će biti zaboravljena", rekao je Jimmy Sandberg, direktor turističkog ureda u Hallandu, te je dodao:

"Pazite na pravopis, molimo vas. A nadamo se da će nam Erling doći i pomoći oko svega. Vidimo se sljedećeg ljeta u Hallandu, Haaland", završio je Sandberg.

Zaista jako čudni i nesvakidašnji problemi za ovu regiju, ali se svi nadaju da će na kraju uspjeti pronaći neko rješenje, kako bi se vratili i bili vidljivi na društvenim mrežama.

Možda je najbolje rješenje to da Haaland prestane rešetati protivničke ekipe, pa bi bio manje tražen, zar ne...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije