Hakan Šukur zbog predsjednika Turske ide u zatvor?

Na Twitteru vrijeđao predsjednika Turske

Hakan Šukur zbog predsjednika Turske ide u zatvor?

Endin Čaušević

Legendarni truski fudbaler Hakan Šukur mogao bi završiti u zatvoru.

Naime, Šukuru prijeti četiri godine zatvora jer je na svom Twitter profilu vrijeđao predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana. Ova informacija zgrozila je svjetske medije koji su kritikovali vlasti u Turskoj što brane slobodu govora.

Šukur je izjavio da nije imao namjeru da svojim statusom na Twitteru uvrijedi predsjednika, te da sadržaj nije imao taj značaj. Ipak, Tužilaštvo Turske se oglušilo na to i uskoro bi trebala biti podignuta optužnica protiv Šukura.

Ukoliko Šukur bude proglašen krivim u zatvoru bi mogao provesti čak četiri godine. Status je izbrisan s Twittera.

Šukur je u svojoj karijeri odigrao 112 utakmica u dresu Turske i postigao je 51 gol. Nastupao je za Galatasaray, Inter i Blackburn. Nakon završetka karijere Šukur je 2011. godine uplovio u političke vode.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi