Talentovanu odbojkašicu (19) zaustavila policija, mislili su da se alkotest pokvario, ali...

Nekoliko prekršaja

Talentovanu odbojkašicu (19) zaustavila policija, mislili su da se alkotest pokvario, ali...

Edmir Škorić

Jedna od najtalentovanijih američkih odbojkašica svakako je 19-godišnja Harper Murray, no očito joj odbojka nije jedina strast.

Incident s talentovanom odbojkašicom dogodio se u petak , 5. aprila, u Lincolnu, Nebraska, SAD. Policija je zaustavila Harper, pa je bila podvrgnuta alkotestiranju jer je bila vidno pijana.

Alkotest je pokazao da je u izdahu bilo čak 1,69 promila alkohola, što je svakako previše za bilo koga, a naročito za sportistkinju od 19 godina. U državi Nebraska najevća dopuštena količina alkohola u krvi je 0,8 promila, a odbojkašica je očigledno pretjerala.

No, osim vožnje u alkoholiziranom stanju, prekršila je nekoliko zakona, a također je koristila lažnu iskaznicu, o čemu su već obaviještene američke službe.

"Prema glasnogovornici LPD-a Eriki Thomas, njen sadržaj alkohola u krvi bio je 1,69, što je dvostruko više od zakonske granice. Murray je također uhapšena zbog nesmotrene vožnje, ometanja i posjedovanja lažne osobne iskaznice. Murray je prevezena u ustanovu za detoksikaciju i kasnije je puštena", objavljeno je na sajtu Omaha.com.

O tome se oglasila i škola koju odbojkašica pohađa. "Atletski odjel Nebraske svjestan je ovog incidenta. Čekamo više informacija i trenutno nemamo dodatnih komentara", stoji u saopštenju.

Još nije poznato hoće li odbojkašica snositi teže posljedice. Moguće je da će se o tome očitovati i američki savez - Murray je u prošlosti igrala za reprezentaciju. Godine 2022. osvojila je Panama American Cup s U-19 reperzentacijom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi