Havertz zbog neobične ljubavi prema magarcima dobio unikatan nadimak u Chelseaju

O svemu je govorio

Havertz zbog neobične ljubavi prema magarcima dobio unikatan nadimak u Chelseaju

E. Oštraković

Ekipa Chelseaja ove sezone ne igra baš sjajno, ali uprkos tome jedno ime se i ove sezone izdvaja, a to je sjajni Kai Havertz.

Havertz je jedan od njavećih junaka ekipe Chelseaja. On je klubu prije dvije sezone donio titulu prvaka Evrope.

Ipak, zbog neobičnog hobija ima i veoma zanimljiv nadimak među svojim saigračima, ali se toga ne stidi i sve shvata kao šalu.

Kada je donio titulu prvaka Evrope ekipi Chelseaja stekao je status velikog junaka među navijačima Chelseaja i oni znaju da ga cijene.

Uprkso nešto slabijim partijama on predstavlja najstandardnijeg napadača na Stamford Bridgeu, a nerijetko je i strijelac golova.

Havertz skoro pa konstantno zabija golove, a konačno se i Chelsea počeo buditi, a u razgovoru za Guardian otkrio je svoj neobičan hobi.

Oglasi

Naime, Havertz je otkrio da su magarci njegova velika ljubav, te da mu je zbog toga nadimak u svlačionici kluba upravo "magarac".

"Neki saigrači me zovu "magarac", ali to nije zbog nogometa. Od prvog dana sam osjećao neki poseban odnos prema magarcima. To je vrlo mirna životinja i vjerovatno sam se personalizirao sa njima jer sam i ja mirna osoba", rekao je Havertz.

"Odmaraju cijeli dan, ne rade mnogo i samo žele živjeti svoj život. Oduvijek sam ih volio i kada izgubim meč, odem kod njih. Gledaš u tu životinju i vidiš nešto ljudsko u njima. Bila je to neka vrsta oporavka, mjesto gdje sam osjetio mir", rekao je Havertz.

Njegova ljubav prema magarcima počela je još dok je bio dijete, nakon što su mu roditelji poklonili igračku magarca.

Sa 18 godina roditelji su mu poklonili tri prava magarca u skloništu za ove životinje, a Havertz je njavio i pokretanje vlastite dobrotvorne organizacije koja će pomagati ovim životinjama.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi