Helem nejse: "Pripremite svoje rime i prijavite se na Red Bull RapLiku 2018!"

Helem nejse: "Pripremite svoje rime i prijavite se na Red Bull RapLiku 2018!"

Endin Čaušević

Voditeljski par ovogodišnjeg izdanja Red Bull RapLike, najvećeg regionalnog takmičenja u hip hop improvizaciji, biće poznati sarajevski hip hoperi Helem nejse. U svom karakteristično duhovitom maniru, Stihomir i Gagara izazivaju i ohrabruju bh. repere da se prijave.

MC-ijevi iz BiH za takmičenje Red Bull RapLika 2018 mogu se prijaviti još svega nekoliko dana, tačnije do petka 30. marta, na web stranici www.redbullraplika.com. Nakon toga, žiri će odabrati osam najboljih koji će se 7. aprila u klubu Underground u Sarajevu boriti za titulu najboljeg bh. freestylera i mjesto u regionalnom finalu.

Voditelji takmičenja u Undergroundu, popularni sarajevski hip hop dvojac Helem nejse, poručuju reperima da „budu mangupi“ i ne oklijevaju s prijavama, jer ovo je odlična prilika za one koji se žele etablirati kao MC-ijevi na hip hop sceni.

„Pripremite svoje rime, pripremite svoje vještine i prijavite se na Red Bull RapLiku 2018, i pobijedite u klubu Underground. Ta pobjeda će vas odvesti direktno u regionalno finale koje će se održati u Tuzli,“ kažu momci iz Helem nejse.

Oni sami su 2012. godine učestvovali u Red Bull MC Battleu, preteči današnje Red Bull RapLike, kada su kao pobjednici izašli iz borbe 16 najboljih MC-ijeva iz BiH i Hrvatske, iskustvo za koje kažu da im je dalo jak vjetar u leđa za nastavak karijere.

Pravo učešća u Red Bull RapLici 2018 imaju reperi iz BiH, Hrvatske i Srbije, a nakon takmičenja u tri zemlje, osam najboljih će se 30. juna u Tuzli boriti za regionalnu titulu.

Sve informacije o takmičenju i prijavama mogu se naći na web stranici i Facebook profilu takmičenja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi